Aktuálně o ObrFestu


Obrfest 2018

přidáno: 7. 11. 2017 6:06, autor: Jiří Nevěřil   [ aktualizováno 8. 11. 2017 2:16 ]

Příznivci Obrfestu, vězte, že nespíme a již chystáme šestý ročník vašeho oblíbeného festivalu. Těšte se nejen na tradiční věci, ale také na novinky. Jednou z nich je rozšíření festivalu na dva dny, konkrétně na 15. a 16. června 2018. Také pracujeme na novém webu. A budou další novinky. Již brzy… :-)

Aktuálnosti

přidáno: 6. 6. 2017 5:07, autor: Jiří Nevěřil

Sledujte akci na našich facebookových stránkách, ať vám nic neunikne.

Nový design stránek

přidáno: 18. 2. 2017 4:16, autor: Zuzana Nevěřilová

Milí obrfesťáci, změnili jsme design stránek, aby se vám líp prohlížely v mobilu. Na minulém ročníku jsme si všimli, že hodně lidí hledá program festivalu na svých mobilních zařízeních a - pravda - moc snadné to nebylo. Teď to snad půjde lépe, přestože googlí hosting nenabízí moc možností nastavení. Dejte nám vědět, jak se vám nový web líbí.

Talíře

přidáno: 13. 7. 2016 3:12, autor: Jiří Nevěřil

Přátelé, zůstalo nám po bábovkách 6 talířů (bohužel prázdných :-) )… Komu chybí, nechť se zastaví na Bílovické 35 nebo napíše na Zdena.Slana@seznam.cz

Recept na vítěznou bábovku

přidáno: 20. 6. 2016 23:41, autor: Jiří Nevěřil

Pistáciová bábovka s citrónovo-smetanovým krémem z mascarpone

Těsto
• 6 vajec
• 250 g cukru krystal
• 250 ml rostlinného oleje
• 150 ml vlažné vody
• 250 g polohrubé mouky
• 15 g kypřicího prášku do pečiva
• 100 g mix pistácií a kešu
• máslo (na vymazání)

Krém
• 250 g mascarpone
• 300 g sýr Lučina (Palouček)
• 2 lžíce cukru moučka
• citronová kůra

Postup
V míse nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. V robotu ušleháme žloutky s cukrem, postupně zašleháváme olej. Zpomalíme otáčky a přilijeme vodu. Robota vypneme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a přisypeme nahrubo nakrájené pistácie (asi 50 g). Nakonec stěrkou opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme do máslem vymazané formy a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut.
V robotu smícháme mascarpone, sýr s cukrem a citronovou kůrou.

Bábovka s mascarpone
Upečenou bábovku uprostřed rozřízneme. Spodní korpus potřeme krémem. Překryjeme horní částí korpusu a celou bábovku potřeme zbylým krémem. Ten poté ozdobíme zbytkem nahrubo nakrájených pistácií.

Fotky

přidáno: 20. 6. 2016 23:29, autor: Jiří Nevěřil

Přátelé, v rychlosti první ochutnávka fotek z letošního ročníku: http://fotohb.rajce.idnes.cz/ObrFest_2016_foto_Borivoj_Hajek

Kýta

přidáno: 17. 6. 2016 1:23, autor: Jiří Nevěřil

je už nachystaná… Doufáme, že vy jste nachystáni s bábovkami :-)


Degustárium

přidáno: 15. 6. 2016 6:42, autor: Jiří Nevěřil

Letos jsme se rozhodli Obrfest obohatit o degustací vína, aby se i „nepivaři“ pořádně odvázali a užili si fesťák na pohodové vlně…
Nabídka vín je pestrá a rozhodně nejde o žádné „krabicáky“ ale zajímavý výběr 15 vzorků z různých vinařství.
Prvních 10 návštěvníků DEGUSTÁRIA od nás dostane jeden vzorek ZDARMA!!!

O degustaci se bud
ou starat a o Vás s láskou pečovat Lucie a Honza Klimešovi.

Sousedé, přijďte ochutnat!

Reklama na Radiu Beat

přidáno: 6. 6. 2016 2:54, autor: Zuzana Nevěřilová

Borci namluvili reklamu na radiu Beat. Tak snad přijdou i bíťáci.

Měsíc

přidáno: 18. 5. 2016 0:12, autor: Jiří Nevěřil

nám zbývá do startu Obrfestu. Těšíte se? My ano! Snad jsme v přípravách na nic nezapomněli a celý festival si společně užijeme.

1-10 of 47