Minulé ObrFesty‎ > ‎ObrFest 2015‎ > ‎

3. ročník gastronomické soutěže

3. ročník gastronomické soutěže...

V loňském roce jsme si na Obrfestu pochutnali na sladkých štrůdlech.

Letos volíme slanou soutěžní variatu, a to:




Domácí paštiky

Není snad nikdo, kdo by nějakou paštiku neochutnal. V našich zeměpisných šířkách je úděl paštiky spíš rychlovka na rohlík jako svačina a chatařský everegreen. Paštiky však mají bohatou tradici nejen u nás, ale i ve světě. V různých podobách je konzumovali už ve starém Egyptě, Řecku i Římě.V mnoha zemích je považována za vrchol světové gastronomie a třeba Francoužští šéfkuchaři dovedli tento pokrm k naprosté dokonalosti.

Výhodou domácích paštik je, že na rozdíl od těch kupovaných víte, co v nich je. My bychom to chtěli vědět taky. Soutěžním úkolem pro letošní Obrfest bude tedy:

  • Příprava domácí paštiky – volba ingrediencí je na vás, podmínkou je pouze předložení minimálního množství 300 g;
  • Přidejte seznam ingrediencí nebo přímo recept na soutěžní paštiku;
  • Bonusem k hodnocení budou doplňky – ať už ve formě omáčky nebo domácího pečiva;
  • Vzorek paštiky odevzdejte na Obrfestu nejpozději do 16.30 hodin.

 Krásné ozdobení výrobků se už pro Obřaňáky stalo samozřejmostí, tak jen tak dál!

 Zdena Slaná, hlavní porotce      















Pro výherce soutěže jsou připraveny hodnotné ceny, které věnovali naši sponzoři.

Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a 1. náměstkyně primátora města Brna Kláry Liptákové.
Comments